Varkensoesters met appelen perziken en gedroogde abrikozen
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een lekker BBQ gerecht met kruiden uit de gehele wereld. Zowel ooster als zuiders. Een fusion maaltijd op de BBQ.
Categorie: | Hoofdgerechten Varkensvlees BBQ |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Varkensvlees
650 g Varkensoester |
1 tl Komijn |
1 tl Paprika poeder |
Fruit mix
2 el Olijfolie |
2 Sjalotten, in ringen |
2 Appelen (Jonagold, Cox, .., geschild in blokjes |
3 teentjes Knoflook, fijngehakt |
1 el Gember, fijgeraspt |
4 el Rietsuiker |
150 g Abrikozen |
3 Perzikken |
1 Tomaat, geschild en fijngehakt |
1 dl Witte Wijn |
2 el Koriander, gehakt |
1 el Cider azijn |
Zout en peper |
Varkensoesters met appelen perziken en gedroogde abrikozen Aanwijzingen
-
Meng de komijn, de paprika, zout en peper. Hul de varkenshaasjes in dit kruidenmengsel. Zet 10 min. opzij.
-
Verwarm de grill of de barbecue voor.
-
Leg het vlees op de grill. Gril 3 min. aan één zijde en 2 min. aan de andere.
-
De garnituur van appelen, perziken, gedroogde abrikozen en gember : verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan met dikke bodem.
-
Fruit de sjalotten 1 min.
-
Doe de appelen, de look, de gember en de suiker erbij.
-
Laat 2 min. bakken. Doe de in blokjes gesneden abrikozen, perziken, tomaten, het piment, de witte wijn en de ciderazijn erbij.
-
Meng goed dooreen.
-
Zet het vuur lager, dek af en laat op een laag vuurtje 4 min. stoven.
-
Zet opzij.
-
Verdeel het vlees met de chutney over de borden. Versier met gehakte koriander.