Viszooi(Par le Chef Jeroen Meus)
Plutôt difficile
Un peu chère
Een variant naar de bekende Gentse waterzooi, een waterzooi van vis.
Catégorie: | Plat principal Plats de poisson Jeroen Meus |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 kg Vis (Zalm, Kabeljauw, Tong, tongschar, Lot, ...) |
100 g Grijze garnalen |
3 Wortelen |
4 Wit Prei |
1 Venkel |
1 teentje(s) Knoflook |
Tijm & Laurier |
1 snuifje Saffraan |
2 L Visbouillon |
1 dl Room |
Citroen |
Peterselie, fijngehakt |
Viszooi Instructions
- Maak de groenten schoon, spoel ze en snijd ze fijn.
- Verwarm de olie in een kookpot en stoof er de groenten in, samen met het gepelde en fijngesneden teentje look, de tijm, de saffraan en het laurierblaadje.
- Roer alles goed door elkaar.
- Giet er de bouillon bij en laat de groenten garen.
- Snijd de visfilets in stukjes en doe ze bij bouillon; eerst de vastere vissoorten, daarna de zachtere.
- Laat ze pocheren tot ze gaar zijn.
- Voeg er helemaal aan het einde de garnalen en de room bij.
- Garneer met fijngehakte peterselie, bieslook of venkelgroen.
- Dien op met stokbrood of een lekkere puree.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion