Zeevruchtenloempia's met Pasta
Plutôt difficile
Un peu chère
Een kruising tussen Asia en Italie, een loempia gevuld met pasta, sint jacobsvruchten, scampi's sojasheuten, ...

Partager cette recette

Catégorie: Hors d'oeuvre Lunch Scampi Coquilles Saint-Jacques
Saisons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

8 stuk(s) Loempiavellen
4 stuk(s) Sint-jakobsvruchten, zonder koraal
150 g Spaghetti
1 stuk(s) kleine Wortel
Kalfs- of rundsfond
enkele Sojascheuten
Bakboter
8 stuk(s) Scampi
Sojasaus
2 stuk(s) Sjalotten
1 takje(s) Witte Selder
1 teentje(s) Knoflook

Zeevruchtenloempia's met Pasta Instructions

    • Pel de scampi, snij ze overlangs in twee en haal het darmkanaal eruit.
    • Meng ze met enkele druppels sojasaus (naar smaak), samen met de sint jacobsvruchten
    • Dompel de sojasheuten 1 minuutje onder in kokend gezouten water.
    • Snij de sintjacobsvruchten in twee.
    • Schik op elk loempiavelletje een halve sint jacobsvrucht, twee halve scampis en enkele sojascheuten
    • Plooi de velletjes dicht tot een loempia en sluit ze goed met opgepklopt eiwit
    • Snipper de sjalotjes zeer fijn en hak de sleder en wortel klein, voeg bouillon toe en laat zachtjes gaar koken, bindt eventueel met maizena en breng op smaak met peper en zout
    • Kook juist voor het opdienen de pasta in kokend gezouten water en giet af in een vergiet en laat goed uitlekken
    • Bak ondertussen de loempia's gedurende +/- 3 min. tot ze mooi goudgeel zijn.
    • Laat ze even uitlekken op keukenpapier en hou ze warm tot ze allemaal gebakken zijn.
    • Schik de spaghetti als een bergje en een warm diep bord, schep er een beetje saus over.
    • Bestrooi met fijngesneden bieslook en schik er 2 loempia's tegen.
    • Dien warm op

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette