Zuiders bladerdeeg met lotte
Plutôt difficile
Un peu chère
Een bladerdeeg van Lotte met zuiderse groenten zoals paprika, couregtte en aubergine

Partager cette recette

Catégorie: Lotte Lunch Four
Saisons
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

12 Bladerdeeg, driekhoeken
Eigeel
dl Witte Wijn
g Lotte
1/2 Rode Paprika
1/2 Courgete
1/2 Aubegine
200 g Champignons
1 teentje(s) Knoflook
1 Tomaat
Basilicum
Dille
Bieslook
Zuiderse kruiden
1 dl Room
Sesam- en maanzaadjes
Olijfolie
Kurkuma
Visfumet of Visbouillon
Peper en zout

Zuiders bladerdeeg met lotte Instructions

    • Snij het bladerdeeg in mooie driehoeken, (gelijke zijden van +/- 12cm), bestrijk ze met eigeel en bestrooi rijkelijk met· sesam- en maanzaadjes.
    • Bak ze af in een voorverwarmde oven van 200°C en snij ze middendoor.
    • Snij alle groenten in mooie blokjes (brunoise)· en bak ze even kort aan in olijfolie en boter. Werk af met· witte wijn· en de zuiderse kruidenmix (pasta).
    • Laat de visfumet inkoken tot ongeveer (1/3, voeg room toe en werk af met peper, zout en curcumapoeder tot een mooie gele saus. (eventueel bijbinden met witte roux) rn op het laatst de fijngehakte· tuinkruiden toevoegen.
    • Bak de staartvis (blokjes) in olijfolie, breng op smaak· met peper en zout onder deksel verder garen.
    • Leg op warme borden : de onderkant van het bladerdeegplakje.
    • Verdeel hierop de groenten en de visblokjes.
    • Nappeer· met de saus en versier met het bladerdeeghoedje, dien warm op
     

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette