Zuiders bladerdeeg met lotte
Vrij moeilijk
Vrij duur
Een bladerdeeg van Lotte met zuiderse groenten zoals paprika, couregtte en aubergine
Categorie: | Lotte / Zeeduivel Lunch Oven |
Seizoenen | |
Keuken type | Frans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
12 Bladerdeeg, driekhoeken |
Eigeel |
dl Witte Wijn |
g Lotte |
1/2 Rode Paprika |
1/2 Courgete |
1/2 Aubegine |
200 g Champignons |
1 teentje(s) Knoflook |
1 Tomaat |
Basilicum |
Dille |
Bieslook |
Zuiderse kruiden |
1 dl Room |
Sesam- en maanzaadjes |
Olijfolie |
Kurkuma |
Visfumet of Visbouillon |
Peper en zout |
Zuiders bladerdeeg met lotte Aanwijzingen
- Snij het bladerdeeg in mooie driehoeken, (gelijke zijden van +/- 12cm), bestrijk ze met eigeel en bestrooi rijkelijk met· sesam- en maanzaadjes.
- Bak ze af in een voorverwarmde oven van 200°C en snij ze middendoor.
- Snij alle groenten in mooie blokjes (brunoise)· en bak ze even kort aan in olijfolie en boter. Werk af met· witte wijn· en de zuiderse kruidenmix (pasta).
- Laat de visfumet inkoken tot ongeveer (1/3, voeg room toe en werk af met peper, zout en curcumapoeder tot een mooie gele saus. (eventueel bijbinden met witte roux) rn op het laatst de fijngehakte· tuinkruiden toevoegen.
- Bak de staartvis (blokjes) in olijfolie, breng op smaak· met peper en zout onder deksel verder garen.
- Leg op warme borden : de onderkant van het bladerdeegplakje.
- Verdeel hierop de groenten en de visblokjes.
- Nappeer· met de saus en versier met het bladerdeeghoedje, dien warm op