Hamburger Peter De Clercq
Facile
Bon marché

Een heerlijk burger om  vingers af te likken, zowel letterlijk als figuurlijk.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be BBQ
Saisons
Cuisine Type Américaine
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Lots

--- De Hamburger ---

800 g Rundsgehakt
1 Ui, fijngesnipperd
1 Ei
2 el Broodkruim
4 stukje(s) Kruidenboter

--- De Saus ---

100 g Mayonaise
1 Sjalotje, fijngesnipperd
1 el Ketchup
1 el Pesto
1 el Peterselie, fijngehakt

--- Afwerking ---

Barbecuekruiden
8 plakje(s) Pancetta
4 Hamburgerbroodjes
Olijfolie
gemengde jonge Sla
4 plakje(s) Cheddar, of geraspte

Hamburger Peter De Clercq Instructions

  1. Meng het rundergehakt met de ui, het ei en de broodkruim en maak een mooie bol. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen. Steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Druk de bollen gehakt plat en vorm ze tot een mooie hamburger.
  2. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pot. Meng goed tot je een mooie tartaarsaus bekomt. Zet even koel weg.
  3. Wrijf de hamburgers in met grillolie en kruid ze met barbecuekruiden. Gril ze boven een matig hete grill gedurende 5 minuten aan beide zijden. Gril ook de pancetta kort.
  4. Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en leg ze gedurende 30 seconden op de grill. Let op dat ze niet zwart worden.
  5. Leg de onderkant van het broodje op een bord. Leg daarop een blaadje sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel tartaarsaus, een hamburger, spek en een plak kaas.

More Details

Website
Bron Peter De Clercq

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette