Hamburger Peter De Clercq(Uitgelichte Chef Peter De Clercq)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een heerlijk burger om vingers af te likken, zowel letterlijk als figuurlijk.
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Rundvlees Hans @ DeKookbijbel.be BBQ |
Seizoenen | |
Keuken type | Amerikaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Batches
--- De Hamburger ---
800 g Rundsgehakt |
1 Ui, fijngesnipperd |
1 Ei |
2 el Broodkruim |
4 stukje(s) Kruidenboter |
--- De Saus ---
100 g Mayonaise |
1 Sjalotje, fijngesnipperd |
1 el Ketchup |
1 el Pesto |
1 el Peterselie, fijngehakt |
--- Afwerking ---
Barbecuekruiden |
8 plakje(s) Pancetta |
4 Hamburgerbroodjes |
Olijfolie |
gemengde jonge Sla |
4 plakje(s) Cheddar, of geraspte |
Hamburger Peter De Clercq Aanwijzingen
- Meng het rundergehakt met de ui, het ei en de broodkruim en maak een mooie bol. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen. Steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Druk de bollen gehakt plat en vorm ze tot een mooie hamburger.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een pot. Meng goed tot je een mooie tartaarsaus bekomt. Zet even koel weg.
- Wrijf de hamburgers in met grillolie en kruid ze met barbecuekruiden. Gril ze boven een matig hete grill gedurende 5 minuten aan beide zijden. Gril ook de pancetta kort.
- Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en leg ze gedurende 30 seconden op de grill. Let op dat ze niet zwart worden.
- Leg de onderkant van het broodje op een bord. Leg daarop een blaadje sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel tartaarsaus, een hamburger, spek en een plak kaas.
Meer details
Website | |
Bron | Peter De Clercq |