Kip met olijven
Facile
Très bon marché
Leuk receptje van kip, met tomaat en olijven, gekruid met tijm en kappertjes.
Catégorie: | Plat principal Poulet Lunch Wok |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 ui |
1 teentje(s) Knoflook |
10 Groen Olijven |
10 Zwarte Olijven |
Zout en peper |
1 tl Tijm |
2 dl gezeefde Tomaten |
1 el Kappertjes |
Kip met olijven Instructions
- Pel en snipper de ui.
- Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
- Halveer de olijven.
- Snijd de kip in stukjes.
- Bestrooi de kip met zout, peper en de tijm.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook ± 1-2 minuten.
- Voeg de stukjes kip toe en roerbak alles ± 3-4 minuten.
- Voeg de olijven en de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog ± 2-3minuten.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Strooi de kappertjes erover.
- Serveer met een gemengde salade en harde broodjes of rijst.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion