Lauwwarme aardappelsalade met bosduif
Plutôt difficile
Bon marché
Een niet alledaags ingrediënt, Bosduif. Best is het proberen waard.
Catégorie: | Plat principal Salades Pigeon ramier |
Saisons | Hiver Automne |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 dubbele Duivenborsten |
200 g gerookt Spek |
750 g KrielAardappelen, gekookt en gehalveerd |
1 stronk(en) Witloof, fijnngesnipperd |
1 stronk(en) Rood Witloof, fijngesnipperd |
Veldsla |
Rucola |
enkele takjes Tijm |
3 teentje(s) Knoflook |
Peper en zeezout |
Dressing
1 dl Notenolie |
5 cl Olijfolie |
1 el Rode Wijnazijn |
1/2 tl Mosterd |
Lauwwarme aardappelsalade met bosduif Instructions
- Was en droog de salades.
- Klop de ingrediënten voor de dressing tot een homogene massa en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes krokant, schep uit de pan en hou warm.
- Bak nu de aardappellen in dezelfde pan, en voeg indien nodig olijfolie toe.
Kruid met peper en zout en hou warm. - Bak de duivenborsten langs beide zijden 3 min in hete olie met verse tijm en teentjes knoflook. Kruid met peper en zout.
- Haal van het vuur, dek de pan af en laat rusten.
- Schep de salades en de witloof door elkaar, schep er de 1/2 van de dressing, de aardappeltjes en spekreepjes door en verdeel over de borden.
- Snij het vlees in reepjes en schik op de salade.
Besprenkel met de rest van de dressing en serveer onmiddelijk.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion