Koekjes met noten en melkchocolade(Par le Chef @frenchy_chocolate)
Facile
Bon marché
Heerlijke dikke koekjes met noot en melkchocolade die lekker gesmolten is.
Prep.
Cuis.
Prêt en
12h
Gallery
Catégorie: | Boulangerie Biscuits |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
10
Portion(s)
Ingrediënten
100 g Notenpoeder |
200 g Bloem |
1 tl droge Gist (+/- 6g) |
1 mespunt Fleur de Sel |
50 g Suiker |
135 g gesmolten boter |
2 Eieren |
200 g Melkchocolade |
Koekjes met noten en melkchocolade Instructions
- Smelt de boter. Zet opzij.
- Klop de eieren en de suiker in de kom van een mixer. Voeg de gesmolten boter, het hazelnootpoeder, de bloem, het bakpoeder en de fleur de sel toe. Meng tot een deeg. Doe in een bakje en zet minstens 4 uur in de koelkast, liefst 1 nacht.
- Neem het deeg en doe er de gehakte melkchocolade bij (niet te fijn hakken). Maak balletjes van 100 gram.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bolletjes deeg op een met bakpapier bekleed rooster (leg de bolletjes bij voorkeur in cirkels, zodat ze tijdens het bakken niet te veel uit elkaar vallen) en bak ze 10 tot 11 minuten (het midden smelt, als u meer gare koekjes wilt, verlengt u de baktijd met 3 tot 4 minuten).
- Laat afkoelen alvorens uit de vorm te halen en op te eten.
Notes recette
Bron : @frenchy_chocolate & @infiniment.gourmand