Bloemkoolsoepje met spekjes
Facile
Très bon marché
Een heerlijk romig bloemkoolsoepje met spek, ook heerlijk als een apero soepje.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Amuse gueule et tapas Potage Porc |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
75 g Spekblokjes |
150 g Bloemkoolroosjes |
1 Sjalot, fijngesneden |
1 bosje(s) Bieslook, fijngesneden |
20 cl Kippenbouillon |
10 cl Room |
2 el olijfolie |
Peper en zout |
Bloemkoolsoepje met spekjes Instructions
Fruit de sjalot glazig in een el olijfolie.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat aanstoven.
Kruid met peper en zout.
Blus de groenten met de bouillonen laat 10 min. sudderen.
Schenk er de room bij en laat terug even pruttelen.
Mix dan de soep glad.
Bak de spekblokjes dan in de rest van de olijfolie krokant.
Laat uitlekken.
Verdeel de bloemkoolsoep over de glaasjes en verdeel er de spekblokjes over.
Werk af met bieslook.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion