Truiense kattenkop(Par le Chef Ludo Philippaerts)
Facile
Bon marché
Gewezen jumpingkampioen, eigenaar van Stoeterij Dorperheide en vader van springruiters Olivier en Nicola (werd in september Belgisch kampioenjumping)
"Ik ben afkomstig uit Genk. dus niet echt uit de fruitstreek. Toch stond het Limburgse hardfruit bij ons thuis zowat elke dag op tafel. Die gezonde reflex heb ik meegenomen naar mijn gezin en we proberen nog elke dag een appel of peel' te eten. Zelf eet ik het liefst peer. bij voorkeur een conference, maar tegen een appeltaart en het streekgerecht kattenkop zeg ik zeker geen neen:
Dat laatste vind ik zelfs 11001 lekker, gewoon uit het vuistje als tussendoortje. En ja, ook de paarden krijgen regelmatig een appel als extraatje. Peren geven we nooit. die kunnen irn mer-s snel kolieken veroorzaken.Een collega ruiter van Devos Stablos dat gelinkt is met de Devos Group. een belangrijke speler in de Iruitsector, brengt regelmatig een bak appelen mee. Daal' maken we dan appelmoes van ... heerlijk! Maar misschien proberen we dit najaar eens de Truiense kattenkop. Ludo Philippaerts
Dat laatste vind ik zelfs 11001 lekker, gewoon uit het vuistje als tussendoortje. En ja, ook de paarden krijgen regelmatig een appel als extraatje. Peren geven we nooit. die kunnen irn mer-s snel kolieken veroorzaken.Een collega ruiter van Devos Stablos dat gelinkt is met de Devos Group. een belangrijke speler in de Iruitsector, brengt regelmatig een bak appelen mee. Daal' maken we dan appelmoes van ... heerlijk! Maar misschien proberen we dit najaar eens de Truiense kattenkop. Ludo Philippaerts
Prep.
Cuis.
Prêt en
20m
Gallery
Catégorie: | Desserts Boulangerie Desserts aux fruits Four Pâtisseries |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 Appelen Golden |
250 g Bloem |
1 dl Melk |
1 el Suiker |
20 g verse Gist |
60 g Boter |
Zout |
4 el Kaneel of stokje |
4 el Bruine Suiker |
1 Eigeel, losgeklopt |
Truiense kattenkop Instructions
Kneed een deeg van bloem, suiker, boter, gist, melk en een snuifje zout en laat ca. 20 min. rijzen.
Rol het deeg uit tot een lap van 30 op 30 cm en verdeel in vier.
Leg op elk vierkant in het midden een uitgeholde appel en vul die met een mengsel van kaneel en suiker. Vouw het deeg
over de appel, bestrijk met eigeel en bak ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 190°C.
Lekker zo uit het vuistje of met een bolletje vanille-ijs.
Notes recette
Valeurs nutritives
végétarien Vegan
Par Portion
More Details
Website | |
Bron | Hilde Vautmans,Appelen en peren |