Zalmfilet met jeneverbessenen vermout
Gallery
Catégorie: | Plat principal Saumon |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 tl Groene peperbollen |
16 Jeneverbessern |
1 tl Zout |
4 Zalmsteaks, ontveld |
25 g Boter |
8 el Droge Vermouth (Nouilly Pat) |
2 el Slagroom |
Oesterzwammen |
Zalmfilet met jeneverbessenen vermout Instructions
- Plet peperkorrels, jeneverbessen en zout samen in een vijzel met stamper. Strooi het mengsel over de zalm en druk wat aan.
- Smelt de boter in een koekenpan op half hoog vuur en bak +/- 5 min. aan elke kant. De zalm moet binnenin nog sappig zijn.
- Schep de vis op een verwarmde schaal en hou warm terwijl u de saus maakt.
- Deglaceer de pan met vermouth en laat 2 à 3 minuten tot stroop inkoken. Roer de room erdoor en laat nog 2 minuten borrelend koken.
- Schep de saus over de zalm en serveer smaen met puree en krokant gebakken oesterzwammen.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion