Zalmfilet met jeneverbessenen vermout
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijk verrassende bereiding van zalm.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Zalm
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 tl Groene peperbollen
16 Jeneverbessern
1 tl Zout
4 Zalmsteaks, ontveld
25 g Boter
8 el Droge Vermouth (Nouilly Pat)
2 el Slagroom
Oesterzwammen

Zalmfilet met jeneverbessenen vermout Aanwijzingen

  1. Plet peperkorrels, jeneverbessen en zout samen in een vijzel met stamper. Strooi het mengsel over de zalm en druk wat aan.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op half hoog vuur en bak +/- 5 min. aan elke kant. De zalm moet binnenin nog sappig zijn.
  3. Schep de vis op een verwarmde schaal en hou warm terwijl u de saus maakt.
  4. Deglaceer de pan met vermouth en laat 2 à 3 minuten tot stroop inkoken. Roer de room erdoor en laat nog 2 minuten borrelend koken.
  5. Schep de saus over de zalm en serveer smaen met puree en krokant gebakken oesterzwammen.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept