Emmer pasta met gorgonzolasaus(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Bon marché
Emmer of emmertarwe is de oervader van de harde tarwe. op de foto is het gewone pasta.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Végétarien Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
300 g Emmer pasta |
1 Ui |
2 teentje(s) Knoflook |
200 g Parijse champignons |
25 cl Room |
200 g Gorgonzola |
1 handvol Walnoten, gehakt |
Peper en zout |
Olijfolie |
Peterselie (optie) |
Emmer pasta met gorgonzolasaus Instructions
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
Speltpasta is over het algemeen heel snel gaar.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in wat olijfolie.
Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Voeg ze bij de uien en bak ze mee.
Voeg ze bij de uien en bak ze mee.
Breng de room aan de kook en voeg de gorgonzola toe.
Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.
Laat de blauwe kaas smelten en breng de saus op smaak met peper en zout.
Meng de gorgonzolsaus door de pasta en voeg de gebakken champignons toe.
Garneer de pasta met gorgonzolasaus met fijn gehakte peterselie en wat walnoten.
Notes recette
Emmer pasta vind je in een biowinkel, bv BioPlant