Fettucine met gekarameliseerde venkel en artisjok-citroensaus
Facile
Bon marché
Heerlijke venkel gekarameliseerd met fettucine pasta en artisjok-citroensaus.
Catégorie: | Plat principal Pâtes Végétarien Lunch |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
3 el Olijfolie |
2 Venkelknollen, in stukjes |
125 ml Witte Wijn |
2 el Citroensap |
2 el Olijfolie extra vergine |
1 el Citroenschil, geste |
1 el Kappers, fijngehakt |
1 el Peterselie, fijngehakt |
1 el Basilicum, fijgehakt |
300 g Artisjokharten, uitgelekt en in vieren |
400 g Fettucine |
Zout |
Fettucine met gekarameliseerde venkel en artisjok-citroensaus Instructions
- Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de venkelknollen op middelhoog vuur.
Voeg de wijn toe en laat het geheel 10 à 15 min. zachtjes sudderen.
Wanneer de wijn is verdampt karameliseert de venkel. - Doe het citroensap, extra vergine olijfolie, kappertjes, peterselie en de basilicum in een kom en roer alles goed door elkaar.
- Voeg dan de artisjokharten toe.
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
- Voeg de venkel en saus erbij en roer alles voorzichtig om.
- Serveer meteen.
Valeurs nutritives
végétarien Vegan
Par Portion