Fettucine met gekarameliseerde venkel en artisjok-citroensaus
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijke venkel gekarameliseerd met fettucine pasta en artisjok-citroensaus.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Lunch
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

3 el Olijfolie
2 Venkelknollen, in stukjes
125 ml Witte Wijn
2 el Citroensap
2 el Olijfolie extra vergine
1 el Citroenschil, geste
1 el Kappers, fijngehakt
1 el Peterselie, fijngehakt
1 el Basilicum, fijgehakt
300 g Artisjokharten, uitgelekt en in vieren
400 g Fettucine
Zout

Fettucine met gekarameliseerde venkel en artisjok-citroensaus Aanwijzingen

  1. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de venkelknollen op middelhoog vuur.
    Voeg de wijn toe en laat het geheel 10 à 15 min. zachtjes sudderen.
    Wanneer de wijn is verdampt karameliseert de venkel.
  2. Doe het citroensap, extra vergine olijfolie, kappertjes, peterselie en de basilicum in een kom en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg dan de artisjokharten toe.
  4. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  5. Voeg de venkel en saus erbij en roer alles voorzichtig om.
  6. Serveer meteen.

Voedingsfeiten

vegetarisch Vegan

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept