Fijne appeltaart
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Boulangerie Four Gâteau |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
10
Personnes
Ingrediënten
1 vel Bladerdeeg |
1 kg Appelen |
100 g Suiker |
110 g Boter, kamertemperatuur |
60 g Amandelpoeder |
1 Ei |
Fijne appeltaart Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng 60 g boter met het amandelpoeder en 60 g suiker.
Voeg het ei toe en meng nogmaals goed tot een homogene crème.
Rol het vel bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Bestrijk het deeg gelijkmatig met de amandelcrème.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in heel fijne partjes.
Schik de appeltjes op de amandelcrème en werk hiervoor van de buitenkant naar het midden toe.
Bestrooi met de rest van de suiker.
Snijd de resterende boter in blokjes en verdeel deze over de taart.
Bak gedurende 40 min in de oven.
De taart is klaar wanneer de appeltjes licht gekaramelliseerd zijn.
Notes recette
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |