Fijne appeltaart
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Een heerlijke appeltaart met amandel.
 
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Oven Taart
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 10 Personen

Ingrediënten

1 vel Bladerdeeg
1 kg Appelen
100 g Suiker
110 g Boter, kamertemperatuur
60 g Amandelpoeder
1 Ei

Fijne appeltaart Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Meng 60 g boter met het amandelpoeder en 60 g suiker.
    Voeg het ei toe en meng nogmaals goed tot een homogene crème.
     
    Rol het vel bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
    Bestrijk het deeg gelijkmatig met de amandelcrème.
     
    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in heel fijne partjes.
    Schik de appeltjes op de amandelcrème en werk hiervoor van de buitenkant naar het midden toe.
     
    Bestrooi met de rest van de suiker.
     
    Snijd de resterende boter in blokjes en verdeel deze over de taart.
     
    Bak gedurende 40 min in de oven.
     
    De taart is klaar wanneer de appeltjes licht gekaramelliseerd zijn.
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept