Gebakken pladijs met tartaarsaus(Par le Chef Jeroen Meus)
Catégorie: | Plat principal Lunch Jeroen Meus |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 Pladijzen |
Bloem |
Boter |
1 tl Mosterd |
1 hardgekookt Ei |
2 kleine Augurkjes |
1 el Kappertjes |
1 el Dragon |
1 el Peterselie, fijngehakt |
1 el ui, gijngehakt |
2 el Bieslook, fijngesneden |
Gebakken pladijs met tartaarsaus Instructions
Snij alle kruiden en de sjalot fijn en meng die samen met de mosterd onder de mayonaise.
Plet het hardgekookt eitje fijn en meng die onder het geheel.
Snij de augurkjes fijn en meng die samen met de kappertjes onder de tartaar.
Kruid met peper en zout.
Verwarm de boter in de pan.
Wentel de pladijs door de bloem, klop de bloem er goed af en bak de pladijs 3-4 minuten aan weerszijden.
Maak er puree of frietjes bij.