Paardensteak met hofmeesterboter en witloofslaatje(Par le Chef Gène Bervoets)
Facile
Bon marché
Paardensteak, typisch streekgerecht en erg bekend in Vilvoorde, Pjeirefretters.
Catégorie: | Plat principal Viande de cheval |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 Paardensteaks |
6 Friet Aardappelen, geschild |
1 bussel(s) Peterselie |
1 bussel(s) Bieslook |
1 Citroen, sap |
200 g Boter, kneedbaar (op kamertermperatuur) |
Peper en zout |
4 stronkje(s) Witloof |
2 Zure Appel(s) |
12 Kerstomaatjes |
2 snede(s) Brood |
Olijfolie |
1 el Honing |
1 el Mosterd |
1/2 dl Ciderazijn |
Paardensteak met hofmeesterboter en witloofslaatje Instructions
- Snijd de aardappelen in freitjes was ze en droog af in een handdoek.
Bak de frietjes voor +/- 4 min. op 120°C. - Meng de boter met citroensap, peper, zout, gehakte peterselie en fijngesneden bieslook.
Leg de boter op een vel zilverpapier en rol tot een worst. Leg de boter in de koelkast. - Snijd de witloof in fijne reepjes, net als de appels.
Snijd de kersttomaatjes in 2. - Bak de broodkorstjes in wat olijfolie.
- Maak een dressing met de honing, azijn, mosterd en olijfolie.
- Meng het witloof met de appels en de kerstomaatjes en overgiet met de dressing.
Werk het slaatje af met de broodkorstjes. - Bak de steaks 3 min. langs beide kanten in wat boter of op een grill.
- Bak de frietjes goudbruin op 180°C.
- Schik het vlees op de borden, leg er plakjes kruidenboter op en schep de frietjes ernaast.
De witloofsalade serveert u er apart bij.