Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano(Par le Chef Jeroen Meus)
Catégorie: | Plat principal Pâtes Jeroen Meus |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
400 g Penne |
1 el Olijfolie |
2 stuk(s) Sjalotten |
1 teentje Knoflook, fijngehakt |
200 g Parijse Champignon |
1 el Oregano, fijngesneden |
100 g verse Spinazie |
100 g Gorgonzola |
1/2 dl Witte Wijn |
1/2 dl Room |
Parmezaan, gemalen |
Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano Instructions
- Strooi een beetje parmesan over het gerecht.
Versnipper de sjalot en look.
Stoof in een eetlepel olijfolie de sjalot en de look aan.
Snij de champignons in vier.
Stoof de champignons mee. Blus ze af met de witte wijn. Laat de witte wijn even doorkoken zodat de alcohol kan verdampen.
Voeg de room en de gorgonzola toe.
Laat de gorgonzola smelten.
Was de spinazie en snij hem fijn.
Voeg de spinazie toe bij de saus.
Snij de oregano fijn en voeg toe.
Laat het geheel nog kort even sudderen zodat de spinazie kan garen.
Kruid de saus af met peper en zout.
Meng de saus onder de pasta en serveer in een diep bord.
Notes recette
Valeurs nutritives
végétarien
Par Portion