Groentenlasagne met gehakt en mascarpone(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Bon marché
Een lasagne zonder pasta, maar vervangen door courgette en aubergine. Een koolhydraten arme lasagne rijk aan groenten.
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Hans @ DeKookbijbel.be Four |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
2 kleine Aubergines of 1 grote |
2 Courgettes of 1 grote |
4 Tomaten |
Olijfolie |
Peper en zout |
Tomatensaus
1 Sjalot |
1 teen Knoflook |
Basilicum, gesnipperd |
75 cl Passata |
1/4 Argentijnse Chili |
1 tl Oregano |
Peper en zout |
Olijfolie |
Gehaktsaus
500 g Kalfsgehakt |
1/4 tl Argentijnse Chili |
300 g Mascarpone |
Peper en zout |
scheut Olijfolie |
Groentenlasagne met gehakt en mascarpone Instructions
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Spoel de courgettes en aubergines. Snij ze met een mandoline in de lengte in dunne plakken. Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakken.
- Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de oregano en passata met basilicum toe. Kruid met chili, peper en zout. Laat minstens 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Kruid met peper, zout en Argentijnse Chili*. Voeg de mascarpone toe en meng.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg onderaan een laagje aubergineplakken en daar bovenop een laagje courgetteplakken. Kruid de groenten met pepr en zout en druppel er wat oilijfolie over Lepel er het gehakt over en beleg met plakjes tomaat. Lepel er de tomatensaus over. doe nog een laag groenten. Kruid terug met peper, zout en druppel er olijfolie over.
- Strooi er de mozzarella over en gaar 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en werk af met het basilicum en de peterselie.
Notes recette
*Kan makkelijk vervangen worden door andere chili of cayennepeper
Vervang het gehakt door een vegetarisch alternatief voor een volledig vegetarische schotel
Valeurs nutritives
léger
Par Portion