Ballekes in tomatensaus à la opa(Par le Chef Francis)
Facile
Très bon marché
Ballekes in tomatensaus, een klassieker en vele eigen recepten. Dit is eentje van mijn papa.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Veau Porc Hans @ DeKookbijbel.be Ragoût |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten Tomansaus
2 kg Verse tomaten, gepeld in stukjes) |
1 blik Tomaten stukjes |
1/4 Raapselder / Knolselder |
1 Ui, grote |
2 Wortelen, grote |
1 Puntpaprika |
Peper en zout |
Laurier |
1 snuifje Tijm |
Italiaanse kruiden |
--- De Ballekes ---
600 g gemengd Gehakt |
Zongedroogde tomaatjes |
1 Sjalot |
Peper en Zout |
Ballekes in tomatensaus à la opa Instructions
- Alles heel fijn snijden en stoven in wat boter of olijfolie.
- Doos gepelde tomaten bijvoegen.
- Peper, zout, laurier, thijm en en Italiaanse kruiden toevoegen en laten sudderen.
- Balletjes maken, kruiden naar goesting (sjalotje, droog tomaatje fijnsnijden en mengen)
- Balletjes bij saus doen en tijdje laten sudderen.
More Details
Website | |
Bron | Opa Francis |