Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek
Difficile
Un peu chère
Een heerlijk recept met zacht melklam, Belgische asperges en appel.
 
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Agneau Frank Theunen
Saisons Printemps
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Melklam carrés
100 Erwtjes
1 dl Kippenbouillon
1 dl Bruine fond
4 Appels (Jonagold, ...)
100 g Buikspek
1 bot Witte Asperges

Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek Instructions

    • Bak de carrés mooie roze
    • Schil de asperges en kook ze beetgaar in wat gezouten water.
    • Pureer de erwtjes met de kippenbouillon.
       
    • Bak het buikpek krokant en laat het uitlekken.
    • Snij schijfjes van de appel en leg hier het buikspek tussen.
    • Warm alles op en dresseer zoals op de foto.
     

Notes recette

Serveer hierbij eventueel een 'fondant-aardappel' : een aardappel gegaard in kippen bouillon in de oven.

Wijntip : De chef schenkt hierbij graag een Côtes de Thongue 'Languedoc' van domaine La Clef, een wijngaard met het Ecocertlabel van de Agriculture Biologique.

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette