Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek(Uitgelichte Chef Frank Theunen)
Categorie: | Hoofdgerechten Lamsvlees Frank Theunen |
Seizoenen | Lente |
Keuken type | Frans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 Melklam carrés |
100 Erwtjes |
1 dl Kippenbouillon |
1 dl Bruine fond |
4 Appels (Jonagold, ...) |
100 g Buikspek |
1 bot Witte Asperges |
Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek Aanwijzingen
- Bak de carrés mooie roze
- Schil de asperges en kook ze beetgaar in wat gezouten water.
- Pureer de erwtjes met de kippenbouillon.
-
Bak het buikpek krokant en laat het uitlekken.
-
Snij schijfjes van de appel en leg hier het buikspek tussen.
-
Warm alles op en dresseer zoals op de foto.
Recept notities
Serveer hierbij eventueel een 'fondant-aardappel' : een aardappel gegaard in kippen bouillon in de oven.
Wijntip : De chef schenkt hierbij graag een Côtes de Thongue 'Languedoc' van domaine La Clef, een wijngaard met het Ecocertlabel van de Agriculture Biologique.