Dijonaise
Facile
Très bon marché

Een mosterdsausje heerlijk bij kip, asperges, zalm,....

Partager cette recette

Catégorie: Plat d'accompagnement Jeroen Meus Sauce chaude
Saisons
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 dl Water
1/2 dl Witte Wok,
5 Eierdooiers
50 g Boter
Peper en zout
Citroensap
1 el Mosterd
1 el Graanmosterd

Dijonaise Instructions

     Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.   
     Laat even afkoelen.   
     
    Smelt de boter. Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.   
    Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij, beetje bij beetje. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan. Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.   
     
  1. Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze. 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette