Dijonaise(Uitgelichte Chef Jeroen Meus)
Categorie: | Bijgerechten Jeroen Meus Warme saus |
Seizoenen | |
Keuken type | Frans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
1 dl Water |
1/2 dl Witte Wok, |
5 Eierdooiers |
50 g Boter |
Peper en zout |
Citroensap |
1 el Mosterd |
1 el Graanmosterd |
Dijonaise Aanwijzingen
- Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze.
Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
Laat even afkoelen.
Smelt de boter. Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij, beetje bij beetje. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan. Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.