Escalope Milanese(Par le Chef Peter Van Asbroeck)
Facile
Très bon marché
Bij een escalope milanese wordt een dun kalfslapje door paneermeer gehaald en gebakken. Het gerecht is door de Italianen overgenomen van de Spanjaarden, die het leerden van de Arabieren tijdens de Moorse bezetting.
Toon de oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky (19de eeuw) bij de keizer verslag kwam uitbrengen van zijn veldslag in Italië, moest hij de hofkok het recept van de escalope milanese bezorgen. De wienerschnitzel werd geboren!
Catégorie: | Plat principal Pâtes Veau Peter Van Asbroeck |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 Kalfslapjes |
2 Eieren, losgeklopt |
50 g Bloem |
50 g Broodkruim of Paneermeel |
2 Citroenen |
2 dl Olijfolie |
200 g gekonfijte Tomaten |
1 bosje(s) Basiilcum |
400 g Penne |
1 el Kappertjes |
Escalope Milanese Instructions
- Haal de kalfslapjes door de bloem, vervolgens door het ei en het broodkruim of paneermeel.
Bak ze langs beide kanten goudbruin - Kook de Penne al dente volgends de instructies op de verpakking.
- Snijd de gekonfijte tomaten in stukjes.
Meng dit met olijfolie en de kappers, het citroensap en de baslicum (fijngesneden) en verwarm tot de saus lauw is. - Leg de escalopes op de borden.
Leg de pasta er naast en overgiet rijkelijk met de saus.
Notes recette
Bron : Dag Allemaal, Peter Van Asbroeck