Escalope Milanese
Facile
Très bon marché

Bij een escalope milanese wordt een dun kalfslapje door paneermeer gehaald en gebakken. Het gerecht is door de Italianen overgenomen van de Spanjaarden, die het leerden van de Arabieren tijdens de Moorse bezetting.

Toon de oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky (19de eeuw) bij de keizer verslag kwam uitbrengen van zijn veldslag in Italië, moest hij de hofkok het recept van de escalope milanese bezorgen. De wienerschnitzel werd geboren!  

 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Veau Peter Van Asbroeck
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Kalfslapjes
2 Eieren, losgeklopt
50 g Bloem
50 g Broodkruim of Paneermeel
2 Citroenen
2 dl Olijfolie
200 g gekonfijte Tomaten
1 bosje(s) Basiilcum
400 g Penne
1 el Kappertjes

Escalope Milanese Instructions

  1. Haal de kalfslapjes door de bloem, vervolgens door het ei en het broodkruim of paneermeel.
    Bak ze langs beide kanten goudbruin
  2. Kook de Penne al dente volgends de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de gekonfijte tomaten in stukjes.
    Meng dit met olijfolie en de kappers, het citroensap en de baslicum (fijngesneden) en verwarm tot de saus lauw is.
  4. Leg de escalopes op de borden.
    Leg de pasta er naast en overgiet rijkelijk met de saus.

Notes recette

 Bron : Dag Allemaal, Peter Van Asbroeck

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette