Gehaktbroodje van lam en champignons(Par le Chef Jeroen Meus)
Catégorie: | Plat principal Agneau Jeroen Meus |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 Ui |
2 teentje(s) Knoflook |
1/2 Rode Chilipeper |
3 takje(s) Rozemarijn |
1 el Groene Peperbolletjes |
1 bakje(s) Champignons |
5 el Peterselie, gehakt |
250 g Rundsgehakt |
750 g Lamsgehakt |
2 Eieren |
Peper en Zout |
1/2 el Grof Zout |
1 el Boter |
1 rl Olijfolie |
Gehaktbroodje van lam en champignons Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 ° C.
Pel de teentjes knoflook. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in reepjes. Snij rozemarijn en salie een beetje fijn.
Maak een kruidenmengeling in de vijzel van de rozemarijn, chilipeper, look, salie, olijfolie en grof zout.
Snij de champignons in partjes en versnipper de ui. Stoof in boter de uien aan en bak de champignons. Bestrooi ze met de peterselie.
Doe het gehakt in een kom en meng het kruidenmengsel, de champignons en de eieren er door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een cakevorm goed in en schep het gehakt erin.
Druk het gehakt goed aan.
Bak het gehaktbrood in de oven in ca. 50 - 60 minuten goudbruin en gaar. Laat het gehaktbrood uit de oven nog ca. 15 minuten staan, neem het uit de vorm en snijd het in dikke plakken.
Notes recette
- Lekker met roggebrood en een frisse salade.
- met gestofd witloof en puree