Kip met pikante kokosmelk
Catégorie: | Plat principal Poulet |
Saisons | |
Cuisine Type | Thaï |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 Kippenborsten |
2 Limoenen, sap + zeste |
30 cl Kokosmelk |
Olijfolie |
2 groene Chilipepers; in fijne schijfjes |
1 Rode Paprika, gepeld en in kleine blokjes |
2 el Thaïse vissaus |
Verse Koriander |
8 Lente-uitjes, stukken +/- 2.5cm |
Thaïse rijst |
Kip met pikante kokosmelk Instructions
- Snij de kip in kleine stukjes en laat dit marineren met het limoensap en de zestes gedurende één uur.
- Laat de rijst koken volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olie in een pan en laat de kip goudbruin kleuren.
- Voeg er de groene en rode peper aan toe en bak dit al roerend gedurende 3 à 4 minuten.
- Doe er de kokosmelk bij, de vissaus, de ajuintjes en de helft van de koriander.
- Laat dit alles nog een paar minuten sudderen terwijl u af en toe roert.
- Serveer met de rijst en de rest van de koriander
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion