Kruidige pikante Kip
Catégorie: | Plat principal Poulet Wok |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
200 g Kipfilets, in reepjes |
1/2 tl Chilipoeder |
1 tk Oregano |
1/2 tl Komijnpoeder |
1 plak(ken) Spek (50g, in reepjes) |
1 el Olie |
1 ui, in ringen |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
100 g Gerookte kippenfilet, in reepjes |
2 pot(ten) Kikkerwerwten (+/- 300g, uitgelekt) |
Zout en peper |
25 g Cheddar, geraspt (of eventueel Eedammer) |
1 Rode peper, in reepjes |
Kruidige pikante Kip Instructions
- Meng de reepjes kipfilet met het chilipoeder, de oregano en de komijn.
- Bak de bacon in een wok 1 minuut zacht in 1 eetlepel olie.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
- Schuif de ui en de bacon opzij en roerbak de gekruide kipreepjes 5 minuten in het midden van de wok.
- Voeg de kikkererwten en de gerookte kip toe en schep alles door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi de kaas erover en laat die een beetje smelten.
- Garneer met rode peper.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion