Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano
Facile
Très bon marché
Een heerlijke pasta, met champigons en Gorgonzola kaas.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

400 g Penne
1 el Olijfolie
2 stuk(s) Sjalotten
1 teentje Knoflook, fijngehakt
200 g Parijse Champignon
1 el Oregano, fijngesneden
100 g verse Spinazie
100 g Gorgonzola
1/2 dl Witte Wijn
1/2 dl Room
Parmezaan, gemalen

Pasta met champignonsaus gorgonzola en oregano Instructions

    Kook of stoom de penne al dente en hou hem warm.
     
    Versnipper de sjalot en look.
    Stoof in een eetlepel olijfolie de sjalot en de look aan.
    Snij de champignons in vier.
    Stoof de champignons mee. Blus ze af met de witte wijn. Laat de witte wijn even doorkoken zodat de alcohol kan verdampen.
    Voeg de room en de gorgonzola toe.
    Laat de gorgonzola smelten.
     
    Was de spinazie en snij hem fijn.
    Voeg de spinazie toe bij de saus.
    Snij de oregano fijn en voeg toe.
    Laat het geheel nog kort even sudderen zodat de spinazie kan garen.
    Kruid de saus af met peper en zout.
    Meng de saus onder de pasta en serveer in een diep bord.
  1. Strooi een beetje parmesan over het gerecht.
  2.  

Notes recette

 
 

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette