Teriyaki met varkensvlees(Par le Chef Peter Van Asbroeck)
Facile
Bon marché
Eenvoudig maar vol van smaak, zo is de Japanse keuken, een van de gezondste ter wereld.
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees enkele uren in een marinade van honing, sojasaus en rijstazijn wordt gelegd (tery : glimmmen) voor het bakken (=yaki).
U kan deze methode ook gebruiken voor ander vlees en vis.
Catégorie: | Plat principal Porc Peter Van Asbroeck |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
2 builtje(s) Rijst |
4 Varkensmedaillons |
1 dl Sojasaus |
2 tl Honing |
1/2 tl gemalen Peper |
1/2 dl Rijstazijn |
600 g verse Spinazie |
200 g Sojascheuren |
2 teentje(s) Knoflook, in dunne schijfjes |
100 g Boter |
Sesamzaadjes |
Teriyaki met varkensvlees Instructions
- Maak een marinade van de honing, peper, de rijstazijn en de sojasaus.
- Leg de varkensmedaillons minstens 2u in de marinade.
- Snijd de spinazie fijn en stoof ze samen met de knoflook in wat boter.
- Stoof de sojascheuten.
- Bak de varkensmedaillons 2 min. langs beide kanten in wat boter.
- Haal het vlees uit de pan en giet er een scheut marinade in.
- Breng het aan de kook en doe er wat boter bij. goed roeren.
- Maak op de borden een torentje rijst, dat u versiert met wat sesamzaadjes, en een torentje sojascheuten en spinazie.
Leg het vlees ernaast en overgiet met wat saus.
Notes recette
Bron : Dag allemaal