Teriyaki met varkensvlees(Uitgelichte Chef Peter Van Asbroeck)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Eenvoudig maar vol van smaak, zo is de Japanse keuken, een van de gezondste ter wereld.
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees enkele uren in een marinade van honing, sojasaus en rijstazijn wordt gelegd (tery : glimmmen) voor het bakken (=yaki).
U kan deze methode ook gebruiken voor ander vlees en vis.
Categorie: | Hoofdgerechten Varkensvlees Peter Van Asbroeck |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingredienten
2 builtje(s) Rijst |
4 Varkensmedaillons |
1 dl Sojasaus |
2 tl Honing |
1/2 tl gemalen Peper |
1/2 dl Rijstazijn |
600 g verse Spinazie |
200 g Sojascheuren |
2 teentje(s) Knoflook, in dunne schijfjes |
100 g Boter |
Sesamzaadjes |
Teriyaki met varkensvlees Aanwijzingen
- Maak een marinade van de honing, peper, de rijstazijn en de sojasaus.
- Leg de varkensmedaillons minstens 2u in de marinade.
- Snijd de spinazie fijn en stoof ze samen met de knoflook in wat boter.
- Stoof de sojascheuten.
- Bak de varkensmedaillons 2 min. langs beide kanten in wat boter.
- Haal het vlees uit de pan en giet er een scheut marinade in.
- Breng het aan de kook en doe er wat boter bij. goed roeren.
- Maak op de borden een torentje rijst, dat u versiert met wat sesamzaadjes, en een torentje sojascheuten en spinazie.
Leg het vlees ernaast en overgiet met wat saus.
Recept notities
Bron : Dag allemaal