Teriyaki met varkensvlees
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Eenvoudig maar vol van smaak, zo is de Japanse keuken, een van de gezondste ter wereld.

Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees enkele uren in een marinade van honing, sojasaus en rijstazijn wordt gelegd (tery : glimmmen) voor het bakken (=yaki).

U kan deze methode ook gebruiken voor ander vlees en vis.

 

 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees Peter Van Asbroeck
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

2 builtje(s) Rijst
4 Varkensmedaillons
1 dl Sojasaus
2 tl Honing
1/2 tl gemalen Peper
1/2 dl Rijstazijn
600 g verse Spinazie
200 g Sojascheuren
2 teentje(s) Knoflook, in dunne schijfjes
100 g Boter
Sesamzaadjes

Teriyaki met varkensvlees Aanwijzingen

  1. Maak een marinade van de honing, peper, de rijstazijn en de sojasaus.
  2. Leg de varkensmedaillons minstens 2u in de marinade.
  3. Snijd de spinazie fijn en stoof ze samen met de knoflook in wat boter.
  4. Stoof de sojascheuten.
  5. Bak de varkensmedaillons 2 min. langs beide kanten in wat boter.
  6. Haal het vlees uit de pan en giet er een scheut marinade in.
  7. Breng het aan de kook en doe er wat boter bij. goed roeren.
  8. Maak op de borden een torentje rijst, dat u versiert met wat sesamzaadjes, en een torentje sojascheuten en spinazie.
    Leg het vlees ernaast en overgiet met wat saus.

Recept notities

Bron : Dag allemaal

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept