Vispotje
Facile
Bon marché

Een heerlijk vispotje, met saus om je bord leeg te doppen met een stuk brood.

Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Morue Hans @ DeKookbijbel.be Saumon Coquilles Saint-Jacques
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

--- De Vis ---

200 g Zalm
200 g Kabeljauw
12 Sint-Jakobsvruchten
Peper en zout

--- De Saus ---

30 cl Visfond (of garnalen, kreeftenfond)
10 cl Nouilly Prat
5 cl Cognac
Peper, zout en Nootmuskaat
30 cl Room

--- De Groenten ---

1 Wortel
1 Ui
1 stuk(s) Selder
1 Rode Paprika
1 El Tomatenpuree
Peper en zout

--- Afwerking ---

150 g Gemalen Kaas
100 g Grijze Garnalen

Vispotje Instructions

  1. Laat de visfond voor de helft inkoken met 5cl Nouilly Prat. Voeg room toe. De rest van de Nouilly Prat en de Cognac. Laat nog even tot kkok komen en kruid met Pepern Zout en nootmuskaat.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snij de groentjes in fijne blokjes. Stoof de groentjes aan in wat boter. Schuif groentjes wat opzij. Bak de tomatenpuree even en meng met de groenten. Kruid met peper en zout.
  4. Leg de groenten in een ovenschaal. Snij de vis in stukken van vijf centimeter en leg samen met de sint-jakobsvruchten op de groenten. Kruid met peper en zout. Overgiet met de saus en bestrooi met de gemalen kaas.
  5. Zet 20 à 25 minuten in de oven.
  6. Werk af met verse garnalen en kreeftenvlees. Serveer met aardappelpuree of kroketjes.

Notes recette

Stukje brood extra voor de saus te doppen is ook een aanrader.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette