Vispotje(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een heerlijk vispotje, met saus om je bord leeg te doppen met een stuk brood.
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Kabeljauw Hans @ DeKookbijbel.be Zalm Sint-Jakobsvruchten |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
--- De Vis ---
200 g Zalm |
200 g Kabeljauw |
12 Sint-Jakobsvruchten |
Peper en zout |
--- De Saus ---
30 cl Visfond (of garnalen, kreeftenfond) |
10 cl Nouilly Prat |
5 cl Cognac |
Peper, zout en Nootmuskaat |
30 cl Room |
--- De Groenten ---
1 Wortel |
1 Ui |
1 stuk(s) Selder |
1 Rode Paprika |
1 El Tomatenpuree |
Peper en zout |
--- Afwerking ---
150 g Gemalen Kaas |
100 g Grijze Garnalen |
Vispotje Aanwijzingen
- Laat de visfond voor de helft inkoken met 5cl Nouilly Prat. Voeg room toe. De rest van de Nouilly Prat en de Cognac. Laat nog even tot kkok komen en kruid met Pepern Zout en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de groentjes in fijne blokjes. Stoof de groentjes aan in wat boter. Schuif groentjes wat opzij. Bak de tomatenpuree even en meng met de groenten. Kruid met peper en zout.
- Leg de groenten in een ovenschaal. Snij de vis in stukken van vijf centimeter en leg samen met de sint-jakobsvruchten op de groenten. Kruid met peper en zout. Overgiet met de saus en bestrooi met de gemalen kaas.
- Zet 20 à 25 minuten in de oven.
- Werk af met verse garnalen en kreeftenvlees. Serveer met aardappelpuree of kroketjes.
Recept notities
Stukje brood extra voor de saus te doppen is ook een aanrader.