Walnotencake
Facile
Bon marché
 Een walnootcake met yoghurt en icing van koffie.
 

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Four Cake
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

225 g Zelfrijzende Bloem
120 g Rietsuiker
140 g Poedersuiker
50 g Amandelpoeder
75 g Walnoten, fijngehakt
1 tl Bakpoeder
1 tl Oploskoffie
2 Eieren
250 g Yoghurt
4 el Walnootolie

Walnotencake Instructions

    Meng de bloem met de rietsuiker, bakpoeder, amandepoeder en 2/3 walnoten.
     
    Meng de eieren met de yoghurt en de olie.
     
    Roer dit mengsel door de bloem, totdat er geen klonters meer zijn.
     
    Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en zet 45 min. in een oven van 170°C
     
    Zeef de poedersuiker in een kom.
    Meng de oploskoffie met 1 el heet water en roer door de poedersuiker.
    Voeg 1 à 2 tl water toe, tot je een stevige egale massa hebt.
    Dit is de icing.
     
    Haal de cake it de vorm en laat afkoelen.
    Bestrijk met de icing en werk af met de rest van de walnoten.
     

Notes recette

 
 

Valeurs nutritives

Par Portion

Kcal: 580 kcal

More Details

Website http://www.libelle-lekker.be
Bron Libelle Lekker

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette