Brownie met koffie
Prep
15m
Cook
20m
Wait
1h
Category: | Bakkerij Chocolade |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
140 g Pure Chocolade |
250 g Melkerijboter |
1 koppje(s) Sterke Koffie |
120 g Tarwebloem |
4 Eieren |
300 g Suiker |
4 bopl(len) Vanille Roomijs |
Brownie met koffie Directions
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa.
Doe dit met behulp van een mixer.
Voeg daarna de suiker toe.
Smelt de chocolade met de boter
Meng het eiermengsel onder de gesmolten chocoladeboter en doe het kopje koffie erbij.
Meng de bloem erdoor.
Neem een ovenschaal, boter de schaal in en strooi wat gezeefde bloem over de boter.
Dit zal ervoor zorgen dat de brownie er nadien gemakkelijk uitkomt.
Doe het beslag in de schaal en strijk het glad.
Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat nadien goed afkoelen.
Snij de brownie in vierkantjes van zo’n 5 x 5 cm.
Notes
Heerlijk als dessert met een bolletje ijs of als tussendoortje bij de koffie.