Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Carpaccio van anas met Sambuca en een frisse sorbet van limoen en munt.

Bereiding

Kook

Klaar in

1d

Deel dit recept

Categorie: Desserts Fruitdessert Roomijs, Ijs, Sorbet
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 Ananas
5 dl Sambuca
5 dl Water
1 tl Kaneelpoeder
2 peultje(s) Steranijs

--- Sorbet ---

1 bussel(s) Munt + voor afwerking
2 dl Muntsiroop
3 dl Water
1 Limoens sap

Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet Aanwijzingen

    Schil de ananas, verwijder de ogen en snijd in de lengte in 4 grote stukken. 
    Zet een grote pot op een zacht vuur met de ananas, sambuca, 5 dl water, de kaneel en steranijs.
    Laat onder het deksel gedurende 20 min garen.
     
    Neem de pot van het vuur en laat zo afkoelen in de koelkast, gedurende 1 nacht.
     
    Meng de muntblaadjes met de siroop, 3 dl water en het limoensap.
    Mix heel fijn met een staafmixer en haal daarna door een fijne zeef.
     
    Plaats 1 nacht in de diepvriezer.
     
    Net voor het serveren snijd de ananas in heel fijne plakjes en schik ze op een groot bord.
    Lepel er wat van het kookvocht over.
     
    Haal de sorbet uit de diepvriezer en scheper een lepel van op elk bord.
     
    Werk af met enkele takjes verse munt.

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 168 kcal
Koolhydraten: 40g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soortgelijke recepten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept