Empanadas met gehakt en zoete aardappel(Featured Chef Hans @ DeKookBijbel)
Easy
Fairly cheap
Empanada met vulling van zoete aardappel en gehakt. Sausje van avocade voor erbij.
Category: | Hapjes & Tapas Vleesgerechten Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
150 g Zoete Aardappel |
Olijfolie |
1/2 Ui, fijngesnipperd |
150 g gemengd Gehakt |
1 teentjes(s) Knoflook, geperst |
70 g Tomatenpuree |
1 tl Paprikapoeder |
1 tl Tijm |
Tabasco Habanero, naar keuze |
Peper en aout |
2 vel(len) Bladerdeeg |
Empanadas met gehakt en zoete aardappel Directions
Kook of stoom de zoete aardappel in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.
Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui en de knoflook 2 minuten aan.
Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten.
Maak wat plaats in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe.
Bak even en meng dan onder het gehakt
Plet ondertussen de zoete aardappel met een vork tot moes en meng onder het gehakt.
Kruid met het paprikapoeder, de tijm, peper en zout
Haal het mengsel uit de pan en laat afkoelen.
Verhit de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit en maak met een ronde uitsteekvorm 5 à 6 ronde deeglapjes
Leg op elke stukje deeg wat zoete aardappel-gehaktvulling en vouw dicht.
Druk met een vork de rand goed dicht en bestrijk de empanada's met het losgeklopt ei.
Leg de empanada's voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.