Krabburger(Uitgelichte Chef Hans @ DeKookBijbel)
Gemakkelijk
Vrij duur
Eens geen hamburger van rundsvlees, maar een luxe burger van krab.
Galerij
Categorie: | Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Krab |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
360 g Krabvlees, uit blik |
100 ml Mayonaise |
1 el Peterselie, fijngehakt |
1 tl Viskruiden Santa Maria |
1 tl Worchestershire saus |
1 tl Mosterdzaad |
Peper en Zout |
1 Ei |
20 g Broodkruim of Paneermeel |
30 g Boter |
4 Hamburgerbroodjes Harry's |
4 Tomatenschijfjes |
Gemengde Sla |
Tartaarsaus |
Panko (Japans Broodkruim), of gewoon broodkruim |
Krabburger Aanwijzingen
Doe de krab in een kom en meng er de mayonaise, peterseli, specerijen, worchestersire saus, mosterzaadjes, peper en zout door.
Meng alles voorzichtig en voeg dan het ei en broodkruim toe.
Laat het mengsel een 30 min. rusten in de koelkast.
Verdeel het mengsel in 4 porties en maak er hamburgers van.
Bedek met wat panko langs beide kanten.
Verhit een koekenpan op een matig vuur.
Bak ze een 5 tot 6 min. langs beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Beleg de broodjes met wat sla.
Leg er de burgers op.
Werk af met tomaat en tartaar.
Serveer ze direct.