Oeufs en cocotte met spinazie
Easy
Cheap
 Een bekend Frans gezrchtje met eitjes in de oven. Hier een versie met spinazie.
Prep

10m

Cook

20m

Wait

3m

Share This Recipe

Category: Hapjes & Tapas Voorgerechten Vegetarisch
Seasons
Cuisine Type French
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

4 Grote Eieren op kamertemperatuur
20 blaadje(s) Jonge Spinazie
4 dl Zure Room
30 g Boter
Peper en Zout

Oeufs en cocotte met spinazie Directions

    Verwarm de oven voor op 180°C.

     Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout.
    Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes.
    Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte.
     
    Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel.
    Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water.
    Gaar gedurende 18 min in de oven, tot het eiwit net gestold is.
     
    Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte.
    Bedek met een bakpapier en laat nog 3 min rusten.
     
    Serveer meteen.
     

Notes

 Voor niet vegeraisch, kan je gekkane spekjes erbij doen!

Nutrition facts

Serving size vegetarian

Per Serving

More Details

Bron

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.