Savourette wintergroenten met portosaus en truffel
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijke malse savourette met witloof, spruitjes, raap, bloemkool en een portosausje.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdcategorie Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Seizoenen

Ingrediënten

Voor 6 Personen

Ingrediënten

3 mini Bloemkolen
18 Spruitjes
3 Raapjes
3 stron(en) Witloof
Boter
Peper en zout
Nootmuskaat

--- Portosaus ---

4 dl Kalfsfond
10 cl Porto
Tijm, Laurier
Peper en zout
20 g Boter
10 cl Room

Ingrediënten

600 g Savourette
Kroketjes

Savourette wintergroenten met portosaus en truffel Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op  180°C.
  2. Stoom raapjes en bloemkool. Stoof witloof en spruitjes aan in wat boter. Wat blaadjes van de spuitjes krokant laten bakken.
  3. Bak het vlees +/- 20 à 30 min. in de oven. (Tijd afhankelijk van je oven en grote van je vlees).
  4. Laat kalfsfond voor de helft inkoken met wat Porto, peper, tijm en laurier. Werk af met boter en room. Je kan eventueel nog een scheutje room toevoegen.
  5. kroketjes bakken. Smakelijk!
  6.  

Soortgelijke recepten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept