Savourette wintergroenten met portosaus en truffel
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Heerlijke malse savourette met witloof, spruitjes, raap, bloemkool en een portosausje.
Galerij
Categorie: | Hoofdcategorie Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven |
Seizoenen |
Ingrediënten
Voor
6
Personen
Ingrediënten
3 mini Bloemkolen |
18 Spruitjes |
3 Raapjes |
3 stron(en) Witloof |
Boter |
Peper en zout |
Nootmuskaat |
--- Portosaus ---
4 dl Kalfsfond |
10 cl Porto |
Tijm, Laurier |
Peper en zout |
20 g Boter |
10 cl Room |
Ingrediënten
600 g Savourette |
Kroketjes |
Savourette wintergroenten met portosaus en truffel Aanwijzingen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stoom raapjes en bloemkool. Stoof witloof en spruitjes aan in wat boter. Wat blaadjes van de spuitjes krokant laten bakken.
- Bak het vlees +/- 20 à 30 min. in de oven. (Tijd afhankelijk van je oven en grote van je vlees).
- Laat kalfsfond voor de helft inkoken met wat Porto, peper, tijm en laurier. Werk af met boter en room. Je kan eventueel nog een scheutje room toevoegen.
- kroketjes bakken. Smakelijk!