Soefganiot gevulde oliebollen
Vrij moeilijk
Goedkoop
Soefganiot (een Chanoekah-lekkernij) wordt vooral in Israel als symbool gegeten, omdat de olie het wonder van die feestdag symboliseert.
 
 
 
Bereiding

Kook

Klaar in

1h 30m

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 6 Personen

Ingredienten

500 g Bloem
1 zakje(s) Gist
4 Eierdooiers
200 cc Water
50 g olie
8 el Suiker
3/4 tl Nootmuskaat
1/4 tl Zout
Olie om te frituren
grove Suiker
Jam

Soefganiot gevulde oliebollen Aanwijzingen

    Maak van alle ingredienten (behalve jam en suiker) deeg.
    Laat het 1 1/2 uur rijzen.
     
    Rol het deeg uit tot ca. 1,25 cm met een glas of uitsteekring van ca 7 cm doorsnede.
    Laat het een uur rijzen
     
    Goudbruin in olie van 180 graden.
     
    Als ze klaar zijn iets af laten koelen.
     
    Daarna een gaatje prikken in de bol en met jam vullen die je in een spuitzak hebt gedaan.
    Aan weerskanten bestrooien met grove suiker, of poedersuiker.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept