Cakekjes met citroen en citroengras(Featured Chef Marc, De Kookfanaten)
Gallery
Category: | Bakkerij Brood en Gebak |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
15
Person(s)
Ingredienten
1 kg Bloem |
1 kg Suiker |
500 g Boter |
15 Eieren |
50 g Maizena |
2 zakje(s) Droge Gist |
50 g Rietsuiker |
3 stengel(s) Citroengras |
20 cl Melk |
Geschaafde Amandelen |
Cakekjes met citroen en citroengras Directions
Laat de eieren met suiker wit kloppen
Doe in een andere grotere kom.
Doe in een andere grotere kom.
Rasp 6 citroenen , blancheer de zesten 3 maal.
Laat de rietsuiker smelten in het sap van de citroenen, leg er het citroengras en zesten bij , laat 30 min infuseren
Meng de bloem met de maizena en droge gist, doe door een zeef.
Spatel deze onder de ruban.
Spatel deze onder de ruban.
Spatel er de gesmolten maar niet warme boter onder.
De melk en de rietsuiker-citroen siroop met de zesten zonder het citroengras
Meng zorgvuldig met de spatel
Beboter en bebloem de muffinvorm.
Verdeel in de vormen
Verdeel in de vormen
Werk af met de amandelen
Bak op 160 ° – 30 min
More Details
Bron
Marc, De Kookfanaten