Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frambozenmousse taart
Fairly difficult
Fairly expensive
 Frambozenmousse taart op basis van Italiaanse meringue en frambozen.

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

Ingredienten

700 g Frambozensap
8 baadjes Gelatine
400 g Italiaanse Meringue
700 g ongezoete en half geklopte Slagroom
Amandelbiscuit

--- Meringue Italienne ---

250 g Eiwit
100 g Schiftsuiker (Ultra fijne kristalsuiker)
400 g Suiker
150 gt Water

Frambozenmousse taart Directions

    Meringue italienne -Werkwijze
    Suiker en water koken tot 122°C
    Eiwit en schiftsuiker laten opkloppen als de suikerstroop 115°C heeft bereikt
    Suikerstroop straalsgewijs in het opkloppen eiwit gietenVerder opkloppen tot het koud in een lagere versnelling
    Maak eerst Italiaans schuim
    Plaats de gelatine in koud water
    Meng het Italiaans schuim met de vruchtenpuree
    Smelt de gelatine en meng deze onder de massa
    Als laatste de slagroom ondermengen
     
    Opbouw
    • In bavarois ringen een bodem leggen van amandelbiscuit ± 0,5 cm kleiner dan de ring
    • Tot de helft vullen met de mousse
    • Terug een plaat biscuit
    • Opvullen en af strijken met mousse
    • In koeling laten opstijven
    • Spiegel aan brengen
    • Versieren met fruit en of chocolade en suiker garnituur


More Details

Bron

Marc, De Kookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.