Frambozenmousse taart(Featured Chef Marc, De Kookfanaten)
Fairly difficult
Fairly expensive
Frambozenmousse taart op basis van Italiaanse meringue en frambozen.
Category: | Bakkerij Brood en Gebak |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
8
Person(s)
Ingredienten
700 g Frambozensap |
8 baadjes Gelatine |
400 g Italiaanse Meringue |
700 g ongezoete en half geklopte Slagroom |
Amandelbiscuit |
--- Meringue Italienne ---
250 g Eiwit |
100 g Schiftsuiker (Ultra fijne kristalsuiker) |
400 g Suiker |
150 gt Water |
Frambozenmousse taart Directions
- In bavarois ringen een bodem leggen van amandelbiscuit ± 0,5 cm kleiner dan de ring
- Tot de helft vullen met de mousse
- Terug een plaat biscuit
- Opvullen en af strijken met mousse
- In koeling laten opstijven
- Spiegel aan brengen
- Versieren met fruit en of chocolade en suiker garnituur
Meringue italienne -Werkwijze
Suiker en water koken tot 122°C
Eiwit en schiftsuiker laten opkloppen als de suikerstroop 115°C heeft bereikt
Suikerstroop straalsgewijs in het opkloppen eiwit gietenVerder opkloppen tot het koud in een lagere versnelling
Maak eerst Italiaans schuim
Plaats de gelatine in koud water
Meng het Italiaans schuim met de vruchtenpuree
Smelt de gelatine en meng deze onder de massa
Als laatste de slagroom ondermengen
Meng het Italiaans schuim met de vruchtenpuree
Smelt de gelatine en meng deze onder de massa
Als laatste de slagroom ondermengen
Opbouw
More Details
Bron
Marc, De Kookfanaten