Gegrilde asperges met Pata Negra
Prep
10m
Cook
10m
Category: | Voorgerechten Vleesgerechten |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
80 g Pata Negra Ham |
1 bot(ten) Witte Asperges |
half Zongedrrogde Tomaten |
3 el Parmezaan schilfers |
4 takje(s) Platte Peterselie |
1 el Tijm, fijngehakt |
2 el Olijfolie |
Peper en zout |
Gegrilde asperges met Pata Negra Directions
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Houd de schillen.
Die kun je invriezen en bewaren om er een soep van te maken.
Die kun je invriezen en bewaren om er een soep van te maken.
Hussel de asperges even door elkaar met de olijfolie, de fijngehakte tijm, peper en zout zodat ze overal bedekt zijn.
Verhit een grillpan.
Gril de asperges enkele minuten langs beide kanten in de grillpan.
Ze moeten nog knapperig zijn
Ze moeten nog knapperig zijn
Leg ze op een bord of in een schaal en drapeer er reepjes Pata Negra over die je een beetje nonchalant (dat mag!) met je handen gescheurd hebt
Bestrooi met parmezaanschilfers.
Werk af met een takje platte peterselie en gedroogde tomaatjes.
Notes
De grillpan moet heet zijn zodat de streepjes mooi in de asperges branden.
Nutrition facts
Per Serving
Kcal: | 186 kcal |
Carbs: | 186g |
Fat: | 13g |