Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italiaanse cake met amarettini
Easy
Fairly cheap
 Heerlijk Italiaanse cake met Amerttini, frambozen en hazelnoten.

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

Ingredienten

100 g Amerettini
200 g Frambozen
100 g Hazelnoten
200 g Boter
150 g Zelfrijzende Bloem
175 g Kristalsuiker
3 Eieren

Italiaanse cake met amarettini Directions

    Haal de boter uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180 °C.
     
    Leg 30 g boter opzij voor later en doe de rest in een diepe kom. Voeg de kristalsuiker toe en meng goed.
    reek de eieren, klop ze tot een egale massa en giet telkens een kleine hoeveelheid bij het botermengsel. Meng goed.
     
    Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder vetstof tot ze goudbruin kleuren. Houd een handvol noten apart voor de afwerking en hak de rest heel fijn. Voeg daarna toe aan het mengsel.
     
    Zeef de bloem, doe ook bij het beslag en meng goed. Leg 10 frambozen opzij voor later en voeg de rest ook toe aan de kom. Schep voorzichtig door het beslag.
     
    Vet een springvorm met een diameter van ongeveer 25 cm in met de rest van de boter. Verkruimel de amarettini.
     
    Schep het beslag in de vorm en strooi de koekjeskruimels erover.
    Bak de cake 45 minuten in de oven.
     
    Laat de cake afkoelen op een rooster.
     
    Garneer met de rest van de hazelnoten, de frambozen en eventueel nog een beetje kristalsuiker.

More Details

Bron

Aldi

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.