Penne met tonijn
Catégorie: | Plat principal Pâtes Lunch Thon |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
300 g Penne Rigate |
2 blik(ken) Tonijn |
2 potj(s) Tomatensaus met basilcum |
extra zuivere olijfolie |
2 teentje(s) Knoflook |
1 stuk(s) Ui |
5 stuk(s) Ansjovis filets in olie |
Harissa, naar smaak |
Peper en zout |
Penne met tonijn Instructions
- Laat 3 l water met wat grof zeezout koken en voeg er de penne bij (12 minuten koken).
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan, laat de fijngesnipperde ajuin glazig worden en voeg er daarna de fijngesneden look bij.
- Voeg er de uitgelekte tonijn bij, de ansjovis, een mespunt harissa en vermeng voorzichtig.
- Voeg er de tomatensaus met basilicum bij en laat alles heet worden.
- Giet de pasta af wanneer ze ‘al dente’ is, laat ze goed uitlekken en giet ze bij de saus.
- Meng alles om, werk af met enkele blaadjes verse basilicum en serveer onmiddellijk.
- Vergeet niet een fijne olijfolie (eventueel pikant) en wat verse parmesan op tafel te zetten.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion